• VP0
  • VP5
  • VP2

Vacatures voor bestuursleden

Ben je benieuwd hoe Ede er vroeger uitzag en hoe Edenaren leefden? En vraag je je af hoe Ede zich in de loop van de geschiedenis heeft ontwikkeld? Het Historisch Museum Ede (HME) beheert een schat aan informatie, objecten, foto’s en schilderijen. Het is onze missie om deze geschiedenis van Ede te bewaren, te delen en door te vertellen aan alle bewoners van Ede. Daarom stellen we tentoonstellingen samen en ontwikkelen we educatieve projecten. Dat doen we met een bestuur, een parttime medewerker en ruim dertig vrijwilligers.

HME is kernpartner bij Cultura Erfgoed, waarin diverse erfgoedinstellingen in Ede nauw samenwerken op het gebied van kennis delen, educatie en presentatie. Een speciale band hebben we met de Vereniging Oud Ede (VOE), de eigenaar van het grootste gedeelte van de collectie.

Wegens statutair aftreden zijn wij op zoek naar

een voorzitter en secretaris van het bestuur

We zijn als bestuur betrokken bij nieuwe projecten, nieuwe tentoonstellingen en educatieve programma's. We werken nauw samen met collega-instellingen, het gemeentearchief alsmede met diverse maatschappelijke instellingen, organisaties en verenigingen in Ede.

Ruim 30 vrijwilligers zijn actief voor het museum.

De bestuurswerkzaamheden zijn zeer afwisselend.

Wat zijn de taken van de voorzitter?

Samen met overige bestuursleden zorg je voor het opstellen, evalueren en uitvoeren van het beleid van het museum.

Je leidt de bestuursvergaderingen en (bij toerbeurt) de gezamenlijke bestuursoverleggen van HME en VOE (3 à 4 maal per jaar).

Je bent als lid van de stuurgroep betrokken bij de verdere ontwikkeling van Cultura Erfgoed.

Je vertegenwoordigt de organisatie zowel intern en als extern (gemeente Ede, lokale en landelijke erfgoedorganisaties). Dat doe je eventueel samen met andere bestuursleden.

Wat zijn de taken van de secretaris?

Je schrijft brieven en andere stukken namens HME; archiveert ontvangen stukken en afschriften van verzonden brieven.

Je zorgt in overleg met de voorzitter voor de agenda en voorbereiding van de bestuursvergadering.

Je maakt verslagen en notulen van de diverse vergaderingen en het jaarverslag.

Je bent betrokken bij de dagelijkse gang van zaken van het kantoor.

Wat breng je mee?

Interesse in cultuur en het Edese erfgoed.

Ervaring met besturen bij een vrijwilligersorganisatie is een pre.

Bij voorkeur woon je in Ede.

Wat bieden wij?

Een enthousiaste organisatie, die gevestigd is in Cultura. En diverse mogelijkheden om je kennis verder uit te breiden via cursussen.

Spreekt een van beide functies je aan en wil je meer weten?

Heb je vragen of wil je meer weten over de bestuursfuncties, neem dan contact op met de voorzitter van het bestuur Jaap Floor. Dat kan via j.floor6@chello.nl. Ben je enthousiast en wil je gelijk aan de slag? Dan ontvangt Jaap graag je motivatie en cv. Stuur deze per mail naar info@historischmuseumede.nl, ter attentie van Jaap Floor. Informatie over het museum kun je vinden op www.historischmuseumede.nl.