Historisch Museum Ede

 

van Eten naar Food

Wisselexposities in Cultura
Collage_4_def
Datum: 23 maart 2019 00:00 - 27 april 2019 00:00

Locatie: Molenstraat 45, Ede  |  Plaats: Ede, Nederland

Wethouder Hester Veltman heeft vrijdag 22 maart de expositie ‘van Eten naar Food’ van het Historisch Museum Ede in Cultura geopend.

De expositie is te zien in drie ruimtes in Cultura en toont een gevarieerd beeld van het thema Food.
We blikken terug naar hoe het vroeger was met voorwerpen uit onze collectie. Ook is er informatie over het maken van boter en kaas en de geschiedenis van het brood bakken. ‘Vergeten’ en nieuwe groenten krijgen ook aandacht.
En hoe kijken we naar de toekomst? Ede, is een voorbeeld van de overgang van een agrarische samenleving naar het stadsleven. In de regio zijn veel bedrijven en onderzoeksinstituten die zich met voeding bezig houden. In de expositie hebben we oog voor welke kant we met ons voedsel op willen. De gemeente Ede voert vanaf 2015 een bijzonder voedselbeleid. Dat heeft een positief effect op de inwoners van Ede én op de ondernemers.

Dat Food een goede inspiratiebron is voor keramisten is ook te zien op de begane grond. Hier staan een groot aantal werken van cursisten van Cultura.
In Cultura Erfgoed (tweede verdieping) vindt u een overzicht van de geschiedenis van ons voedsel van prehistorie tot heden.
En weet u nog hoe het ook al weer zit met het ontstaan van de Schijf van Vijf en welke schijf er nu wordt gebruikt? Het antwoord is in samenwerking met het Voedingscentrum te vinden op de presentatie eilanden. Kookboeken en keukenvoorwerpen van weleer in de vitrines geven een beeld wat onze (over)grootouders gebruikten bij het klaar maken van eten.

KOMT U OOK KIJKEN?
De expositie is vrij toegankelijk van 23 maart t/m 26 april 2019 tijdens de openingsuren van Cultura. Cultura Erfgoed (2e verdieping) is vanaf 11.00 uur geopend.

Daarnaast is er woensdag 3 april een workshop voor kinderen in Cultura Erfgoed die gerelateerd is aan de tentoonstelling.
Voor volwassenen zal de heer Hilco van Stuyvenberg op 24 april ’s avonds een lezing houden. Het thema is 'Wat doet eten/food met ons? Wat doen wij met eten/food?' met tussendoor wat proeverij experimenten. Nadere aankondiging volgt nog.

 

Telefoon
0318-672748
Email
info@historischmuseumede.nl
Adres
Molenstraat 45
6711 AW Ede, Nederland

 

Kaart


 

Alle data


  • Van 23 maart 2019 00:00 tot 27 april 2019 00:00

Powered by iCagenda

© 2016 Historisch Museum Ede. All Rights Reserved.

Design: @Magic