Historisch Museum Ede

Vaste expositie opstellingen

Doorlopende leerlijn Erfgoededucatie Ede

Doorlopende leerlijn erfgoed

Aan de linkerwand in onze ruimte in de Stadswinkel staat de ‘vaste’ expositie van het programma ‘Doorlopende leerlijn Erfgoededucatie Ede’ voor het basisonderwijs in de Gemeente Ede. Samen met het Cultuurpunt Ede heeft het Historisch Museum Ede zorggedragen voor de ontwikkeling en totstandkoming van deze wand. De expositie bestaat uit achtergrondinformatie over wat het programma te bieden heeft en een vitrine, waarin de deelnemende erfgoedinstellingen wisselend objecten kunnen tentoonstellen die te maken hebben met de verschillende thema’s van de Erfgoededucatie.

 

Schilderijenwand

Op de rechterwand zal de komende periode een schilderijenwand worden ontwikkeld en gerealiseerd. Hier zullen schilderijen geëxposeerd worden die betrekking hebben op de geschiedenis van Ede in combinatie met bijzondere verhalen over het betreffende schilderij. De verhalen zullen verteld worden via een audiotour. Gestart zal worden met schilderijen uit de collectie van de Vereniging Oud Ede en het Historisch Museum Ede. De schilderijen zullen regelmatig gewisseld worden met schilderijen van andere erfgoedinstellingen.

 

Digitale Tafel Musea in de Gemeente Ede

In september 2016 zal in de ‘Erfgoedpunt’ één van de digitale tafels worden geplaatst, waarin de musea in de Gemeente Ede zich presenteren. Op de tafel kan de bezoeker objecten bekijken met verhalen en meer (achtergrond)informatie vinden over de deelnemende musea.

© 2016 Historisch Museum Ede. All Rights Reserved.

Design: @Magic