Expositie 'Historie van het Openluchttheater'

Datum: 26 januari 2019 00:00 - 17 maart 2019 00:00

Locatie: Cultura  |  Plaats: Ede, Nederland

Het theater, in de volksmond ‘De Ederkuil’ genoemd, werd gebouwd in 1936 in het kader van de werkverschaffing en heeft 2060 zitplaatsen. De architect heeft de kaartverkoop-gebouwen, de kleedruimte en de toiletgebouwen ontworpen in de stijl van het Nieuwe Bouwen. Door middel van oude foto’s, objecten, documenten en ander uniek materiaal wordt de historie van dit bijzondere theater aan u gepresenteerd.
Mocht u daarna nóg meer willen weten over dit prachtige theater, dan kunt u kosteloos mee met de rondleiding op zaterdag 2 maart. U bent van harte welkom in het kenniscentrum van Cultura Erfgoed, het bezoeken van de expositie is kosteloos.

Rondleiding:
Naar aanleiding van de expositie ‘Historie van het Openluchttheater’ in het kenniscentrum van Cultura Erfgoed wordt er een rondleiding georganiseerd over het terrein van het theater. Een unieke kans op een kijkje achter de schermen van dit bijzondere rijksmonument. Op een informele manier vertelt de rondleider over de historie van het openluchttheater, ook beantwoordt hij graag uw vragen!

Aanmelden voor de rondleiding kan via e-mail: ederonde@cultura-ede.nl, graag vermelden of u tussen 10.00 en 12.00 uur of 14.00 en 16.00 uur wilt deelnemen.

6711 AW Ede, Nederland

• Van 26 januari 2019 00:00 tot 17 maart 2019 00:00