Lezing: Wat doet eten/ food met ons? Wat doen wij met eten/food ?

Datum: 24 april 2019 19:31 - 22:00

Locatie: Cultura  |  Plaats: Ede, Nederland

In Cultura Erfgoed (tweede verdieping in Cultura) is er op 24 april om 20.00 uur een lezing met interactieve elementen door Hilco van Stuyvenberg

Wat doet eten/ food met ons?
Wat doen wij met eten/food ?

Hoeveel tijd en energie werd er “vroeger” in het kweken/verzamelen en voorbereiden van voeding gestopt? Men was echt eigenaar van het product wat letterlijk en figuurlijk door de eigen handen was gegaan. Men at wat er was en ging er duurzaam mee om. De maaltijd was een moment van rust, gesprek, genieten en voeden. Nu is voeding iets wat “fast” moet gaan. Op veel verpakkingen staat zelfs de bereidingstijd. We kunnen alle producten kopen want ze zijn het hele jaar door beschikbaar. Maar wat zijn we, naast alle mogelijkheden, technologische vooruitgang en kennis die er nu is, kwijtgeraakt? Mag het ons letterlijk en figuurlijk nog iets kosten?

Vind u het leuk om hier eens bij stil te staan, te ervaren en met elkaar te bespreken?
Van harte welkom op woensdag 24 april in Cultura Erfgoed (inloop met koffie/thee vanaf 19.30 uur).

Ingrediënten voor de avond:
• Een informatieve inleiding
• Met tussendoor wat proeverij experimenten
• En een interactief deel met en door de deelnemers
• Plenaire afsluiting: Wat nemen we mee naar huis ?

Hilco van Stuyvenberg is opleidingsdocent bij CHE / en didactisch medewerker bij het WetenschapsKnooppunt Wageniningen University WKWU

6711 AW Ede, Nederland

• 24 april 2019 19:31 - 22:00